Habanero

Habanero – En af de hotteste chilipeber på Scoville-skalaen

Chilipeberen Habanero er en af de hotteste chilipebre der findes. Det er ingen overraskelse at den rangerer højt på Scoville-skalaen, da den har et stort niveau af capsaicin, som er det stof der giver chilien sin varme. I følge skalaen ligger Habanero mellem 100.000 og 350.000 scoville enheder – det giver denne chili et betragteligt skud af varme.

Habanero kommer oprindeligt fra Yucatan halvøen i Mexico, men har nu spredt sig til andre dele af verden takket være dens store popularitet blandt madelskere verden over. Denne chili er meget populær i retter fra mange lande, herunder Mexico, USA og Caribien såvel som Asien og Afrika. Chilipberen kan bruges på mange måder; du kan tilføje dem til saucer for ekstra smag og varme, drysse dem på pizzaer eller salater for at give lidt ekstra styrke eller endda slet bare spise dem rå! Deres intense farve sammen med deres unikke smag gør dem ideelle til enhver ret.

Ofte forbinder man Habaneros med mexicansk mad og dette skyldes især deres intense smag og farve som er kendetegnende for mexicanske retter. Deres unikke smag passer godt sammen med andre ingredienser som tomat, løg og olivenolie; disse ingredienser danner basis for rigtig mange mexicanske retter som tacos osv., hvor chilier ofte anvendes som topping.

Mens Habaneros ofte forbindes med mexicansk mad, er de alsidige nok til at kunne bruges i alt fra asiatiske wokretter til caribiske salater. Uanset hvilken form for mad du laver, vil Habaneros bidrage med et spark af varme og god smag.

Derudover har habanero peppers flere sundhedsmæssige fordele, alt efter hvem man spørger. Da de indeholder capsaicin, kan de have antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at reducere betændelse i leddene. Capsaicin kan desuden fremme øget energiudnyttelse, øget metabolisme, vedligeholdelse af blodsukkerniveauer samt reduceret appetit. De fyldige antioxidanter indeni chilierne beskytter mod frie radikaler – så disse fantastiske pebersorter har flere anvendelsesmuligheder end blot selv at give dig et spark.

Nogle begynder undertiden at begynde at dufte udbrænding når man bruger habaneros – det skyldes simpelthen bare den enorme mængde capsaicin der sidder i chilien! Men frygt ikke – selvom disse pebersorter uden tvivl har en masse styrker, behøver du ikke have angst for brændende mund. Du kan altid justere mængden baseret på dine personlig præferencer. Start dog altid med et forsigtig udgangspunkt da disse pebersorter let bliver “for varme” for mange af os.

Alt i alt er Habanero Chili Peppers bestemmt en favorit bland foodies verden over takket være dens intensitet, smag og farve. Er det første gang du smager den, bør du dog som sagt starte ud forsigtigt, da den ellers godt kan blive noget af en overraskelse i for stor mængde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *